Knosos

Vorige week donderdag ben ik naar GovCamp geweest, een soort van zelf-organiserende conferentie voor mensen die rond e-Gov bezig zijn. Daar waren ook een aantal groepen aanwezig die eerder bezig zijn met tagging en netwerken en zo, en daar heb ik iets interessant gezien dat van dienst kan komen voor Project Alfa.

Het probleem met Project Alfa is dat je een hoop mensen hebt die op een heel losse manier met elkaar verbonden zijn. Iedereen heeft zijn eigen kennis en zijn eigen interesses, er zijn een aantal projecten aan het lopen, er zijn losse ideetjes…

Er zijn al verschillende pogingen gedaan om hier structuur in te brengen. De beruchtste was wel de Sharepoint. Dat is een geweldig systeem van Microsoft om on-line samen te werken, en ik geloof wel dat het in sommige situaties zijn nut kan bewijzen (als je in een perfecte Windows+Office omgeving werkt), maar voor ons ging dat dus niet echt. De structuur was een beetje te rigide om vlotte werking toe te laten. Bovendien was er niet genoeg infrastructuur om dat alles vlot draaiende te kunnen houden. Er hebben mensen veel tijd en moeite in gestoken, maar spijtig genoeg is dat dus nooit echt van de grond gekomen (zoals we meer binnen i-City, maar goed, ik ben eeuwig optimist).

Afgelopen donderdag heb ik een demonstratie van KnoSoS gezien. KnoSoS staat voor Knowledge Sharing over Social Software (inderdaad, de afkorting klopt niet helemaal), en is een project van de VUB en de KHMechelen. Het werkt verder op Drupal (zoals bijna alles blijkbaar tegenwoordig), en wordt zonder problemen weggegeven (“licentie? euh… die van drupal zeker? wat is dat? gpl? whatever, ’t maakt ons niet uit”). Je kan gemakkelijk met tags aanduiden waar je mee bezig bent, en groepen aanmaken om interesses te delen. ’t Is allemaal erg los, wat volgens mij betekent dat het voor de groep die de Alfa’s (hopelijk nog) zijn, een erg nuttig instrument kan worden om alle informatie nu eens eindelijk samen te brengen, zodat er geen dubbel werk meer wordt gedaan.

Iets om deze week eens aan Nele of zo te tonen…

Advertenties

Eén reactie to “Knosos”

  1. Peter Says:

    Coole dinges 🙂

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: