We leven om te leren…

Een aantal zaken waar ik mij binnenkort op ga werpen, om ze misschien te gebruiken binnen Lithium:

  • Smarty, een veelgebruikte template engine voor PHP
  • gettext, een library om gemakkelijk vertaalbare software te maken (en dan vooral de implementatie in PHP en Smarty hiervan)
  • jQuery, om gemakkelijker met JavaScript te werken. Eerder heb ik al MochiKit gebruikt, en ik ben slecht in zulke keuzes, maar het lijkt dat je met jQuery toch minder code schrijft, en dat die ook eenvoudiger te gebruiken is voor mensen die minder in de code bezig zijn (ik denk hierbij aan eerder grafische mensen).
  • De Drupal Forms API. In die nieuwe manier van met forms omgaan zitten een hoop goeie ideeën. Het is niet de bedoeling naar Drupal over te stappen, maar de interessante technieken die in de Forms API gebruikt worden, zou ik zeker willen kunnen uitbuiten. Ondertussen is versie 3.0 in de ontwerpfase (1.0 zat in Drupal 4.7, 2.0 in Drupal 5.0), en die zou over veel meer dan enkel formulieren gaan, maar een allesomvattend data-beschrijvings-ding moeten worden. Ik weet niet of we zo ver moeten gaan. Nu, ik moet dan wel opletten met auteursrechten en zo: Drupal valt onder de GPL, maar als ik mij enkel op de API (dus de externe beschrijving) baseer om ideeën op te pikken, moet ik dan ook aan die licentie voldoen? Ik vermoed van niet (net zoals WINE ook aan de Windows API voldoet, zonder in legale problemen te komen), maar misschien is het toch goed dit eens uit te zoeken.

Enfin, voldoende interessante zaken om mij de komende tijd mee bezig te houden. En dat naast mijn werk voor City-Live, mijn schoolwerk, en mijn achterstallige beloftes aan iedereen.

Advertenties

Eén reactie to “We leven om te leren…”

  1. Peter Says:

    Potverdorie, Bloglines gaf al lang aan dat er geen nieuwe berichten waren op je weblog waardoor ik dacht dat je de boel al opgegeven had, maar niets is minder waar.

    Alleszins veel succes ermee, stuk voor stuk ferm interessante technologieën waar ik ook wel mee wil leren werken!

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: